Als je ​​een pak draagt, is je boord  een toch niet geheel onbelangrijke onderdeel van je shirt of outfit.Want het is naast je mouwen als enige zichtbaar onder je jasje. De kraag wordt ook wel boord genoemd en de mouwen, manchet. Daarom is de kraag is een belangrijk element van een shirt. Er zijn een aantal verschillende boorden en iedere boord heeft zijn eigen stijl.

Het is belangrijk om de juiste boord te cut kiezen om optimaal accentueren met je  gezicht. In de afbeelding een overzicht van de meest voorkomende soorten boorden bij ons in de winkels.

Classic/straight collar. Dit type is de meest elementaire vorm welke je op de meeste mannen shirts ziet. De boord verspreidt schuin naar onder de kin en heeft ongeveer 6 cm van de tussenruimte tussen de uiteinden. Dit is een geschikt informele gelegenheden. Dit type is geschikt komt het best tot zijn recht met een  gemiddelde lichaamsbouw en gezicht grootte.

Spread collar. Gespreide kraag. Dit type is iets breder dan de straight collar. Iets meer dan 8 centimeter wordt beschouwd als een spread kraag, en spreads die kan oplopen tot ongeveer 15 centimeter! Mannen met breder en ronder gezichten kunnen voorkomen dat dit type als het heeft de neiging om het te laten lijken alsof op klappen staat!

Buttom down collar. Button-down boorden. Zoals de naam al zegt, button-down zijn boorden zijn boorden die kunnen worden dichtgeknoopt aan je shirt. De spread voor dit type kraag kan variëren net als bij niet-button. Dit type is ook meer geschikt voor casual gelegenheden en worden in het algemeen beschouwd als minder formeel met stropdas.

Tab collar. Vergeleken met de andere boorden, een zeer slanke spread. De tab kraag ontleent zijn naam dat achter de bandknoop er een tab is die wordt gebruikt om de randen bij elkaar te brengen. Dit wordt gedaan om de stropdas knoop meer op de voorgrond te plaatsen. Voor slanke mannen, mannen met lange nekken en brede gezichten komt het dragen van dit type boord meer tot zijn recht.

Rounded collars. Ook bekend als club boorden, deze uitvoering is het meest onderscheidende onder alle types. Dit omdat de meeste overhemden boorden hebben rechte randen, de randen van de dit type zijn afgerond.

Pinned Collars. Dit type heet zo omdat het gebruik maakt van een pin om de twee zijdes bij elkaar te brengen. De pin, die meestal verwisselbaar is, kan zorgen voor de nodige afwisseling. Net als met de tab boord, geeft deze stijl je meer nadruk op de knoop van je stropdas, dit komt door de pin die er aan verbonden is.