Het was genieten op de eerste editie van de TweedRun in Rotterdam afgelopen zondag 21 april. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje kwamen de stijlvolle gents en ladies bijeen om aan dit unieke evenement deel te nemen.

 

Gekleed in tweed en in het bezit van een authentieke fixed-gear fietsen en oldtimers verzamelde het gezelschap zich op Katendrecht. Terwijl de DJ’s de bezoekers zich lieten wanen in de jaren ’30, werden er de nodige snorren en baarden gestileerd door de barbiers van New York Barbershop. Ook NewGents was aanwezig en zorgden met Eerste Hulp Bij Ongepoetste Schoenen ervoor dat iedereen er tip top in orde uitzag om aan de tocht te beginnen. Eenmaal klaar met de voorbereidingen begon de fietstocht door Rotterdam. De stoet was een stijlvolle aanblik voor het straatbeeld en deed de stad Rotterdam nog mooier aanzien dan dat ze al is.
Eenmaal terug op Katendrecht was het nagenieten van een mooie dag. De band WhoSheDo zorgden met hun groovy tunes ervoor dat de deelnemers lekker de voetjes van de vloer kregen om zo in stemming te komen voor de prijsuitreiking. Er waren prijzen uitgedeeld voor onder andere de mooiste fiets, best groomed moustache en beste outfit. NewGents kon hier natuurlijk niet ontbreken en stelde de prijs voor de mooiste schoenen beschikbaar. De winnaar van deze prijs ontving een volledig door NewGents samengestelde luxe schoenpoets set in een prachtig kistje.
NewGents vond het een geslaagde dag en kijkt al uit naar de volgende editie!

Tweedride-rotterdam-710x532