Het is bijna 16 juni, dat betekent bijna vaderdag! Een mooie gelegenheid om je vader te laten zien wat hij voor jou betekent. NewGents helpt je graag met het uitzoeken van een stijlvol cadeau!

 

Maar waar komt vaderdag nu eigenlijk vandaan? En sinds wanneer wordt het in Nederland gevierd? Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders, waarbij hun vaderschap, vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd. In veel landen wordt het gevierd op de derde zondag in juni.Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington, waarbij zij haar vader wilde eren, William Jackson Smart, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van het zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. In Nederland werd vanaf 1937 in oktober Vaderdag gevierd. Op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmode detaillisten werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de derde zondag van juni.
Wat is er nu leuker dan je vader te bedanken met een echt gentleman cadeau! Wat dacht je van een coole gehaakte das, of een mooie scheerkwast? Bestel voor donderdag zodat je pakket nog op tijd aankomt!
Das NewGents